Zware en gezwollen benen

Zwangerschap, een mooie periode, die soms ook wel eens wat minder aangename ontwikkelingen met zich meebrengt: zoals zware, gezwollen benen. Bijna iedere zwangere vrouw heeft daar wel eens last van, menigeen krijgt zelfs spataderen.

Wat gebeurt er tijdens de zwangerschap met de bloedvaten?

  • Er circuleert ongeveer 20 procent meer bloed in het lichaam. Dit zorgt voor een extra belasting voor het bloedvatenstelsel.
  • Het zwangerschapshormoon progesteron veroorzaakt dat de vaatwanden elastischer worden. Dit kan ertoe leiden dat de vaatkleppen niet goed meer sluiten, met het gevolg dat het bloed zich ophoopt in de enkels en benen.
  • De groeiende buik verhindert een goede doorstroming in de liezen en spataderen kunnen ontstaan.

Wat kunt u hieraan doen?

Compressiekousen zijn dé oplossing, deze zorgen namelijk voor een uitstekende ondersteuning van de bloedvaten en een optimale vochtafvoer.

Compressiekousen tijdens de zwangerschap

Deze steunkousen zijn er ook in zwangerschapspanty’s en deze passen zich perfect aan de groeiende buik van de zwangere vrouw aan. Door het bijzonder rekbare buikstuk groeien ze elke maand mee. Dit betekent een aangenaam draagcomfort en de benen blijven fit!

Zwangerschapspanty's tijdens de zwangerschap
Bron foto's: bauerfeind.nl

Vind een praktijk

Bent u in blijde verwachting en wilt u meer informatie over compressiekousen? Onze Podozorgers staan voor u klaar! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ellen Karsdorp. Zij is (register) podoloog en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Henk

    “Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

  • format_quote

    Ervaring van Larissa

    “Het consult was fijn, heel duidelijk en er wordt echt de tijd voor je genomen. Ik ben erg tevreden!”

  • format_quote

    Ervaring van Leonie

    “Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

  • format_quote

    Ervaring van Sanne

    “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

  • format_quote

    Ervaring van Herman

    “Een lastig te peilen kwaal waar de podoloog net zo lang aandacht aan heeft besteed tot het duidelijk werd waar ik precies last van had.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 28 maart 2024

    Het inzetten van e-Health bij voetklachten

    E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

    Door Jacqueline Lakeman

  • 07 maart 2024

    Voetoefeningen bij hielpijn

    Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

    Door Ellen Karsdorp

  • 25 januari 2024

    Wintersport en voetklachten

    Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

    Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

  • 11 januari 2024

    Alles over beenlengte­verschil

    Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

    Door Mienke van der Goot

  • 14 december 2023

    De expertise van de therapeut

    Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

    Door David Bosman

  • 16 november 2023

    De hielspoormythe

    Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

    Door Lisette de Graauw