Behandelingen bij Podozorg Mill

Welke voet- en houdingsklachten?

Met welke voet- en houdingsklachten kunt u naar onze podoposturaal therapeut of podoloog in Mill? Hieronder ziet u een aantal voorbeelden:

  • U heeft pijnklachten in uw voet
  • Uw voet heeft een afwijkende vorm
  • Een afwijkende stand van de voet
  • U kunt uw voet minder belasten
  • U heeft houdingsklachten, bijvoorbeeld in uw knie, heup, nek of rug
  • Verminderde bewegelijkheid van de voet of enkel
  • U heeft teenproblemen

Ook voor voetproblemen door reuma of diabetes kunt u terecht bij de podoposturaal therapeut / (register) podoloog.

Welke podotherapie is voor u van toepassing?

Een belangrijke taak van de podoposturaal therapeut en (register) podoloog is om uit te vinden wat de oorzaak van uw pijnklacht is. Dit is een wezenlijk onderdeel om te beslissen of u op een podoposturale wijze of op een podologische manier behandelt gaat worden. In alle rust worden uw voeten onderzocht. De druk onder uw voeten wordt beoordeeld om te zien wat er in uw voet gebeurt.

Onderzoeken van uw voet

De podoposturaal therapeut kijkt verder dan de voeten alleen, hij kijkt ook naar uw houding. Een voet die niet goed functioneert, zorgt er vaak voor dat u uw spieren en gewrichten verkeerd belast. Dit geeft klachten hoger in uw lichaam, bijvoorbeeld hoofdpijn of rugklachten. De therapeut zoekt de oorzaak van uw klacht en pakt deze aan met een van de therapie mogelijkheden. Deze kunnen bestaan uit therapiezolen (biomechanisch of proprioceptisch), manuele therapie, taping, vilttechniek, siliconen orthesen of oefeningen.

Hoe worden uw pijnklachten behandeld?

Een podoposturaal therapeut / (register) podoloog heeft veel verschillende behandelmogelijkheden. Welke podotherapie u krijgt, hangt af van de oorzaak van uw klacht. Bij sommige klachten, bent u al geholpen met een goed schoenadvies. Bij andere klachten is er meer nodig. Samen met u zoekt de podoposturaal therapeut / (register) podoloog de beste oplossing voor uw probleem. Het kan zijn dat u beter (of sneller) van uw klachten af komt als er samengewerkt wordt met een andere discipline, vaak is dit een fysiotherapeut.

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste behandelingen voor podotherapie die de podoposturaal therapeut / (register) podoloog zelf kan geven of waarbij hij kan adviseren.

Therapiezolen en steunzolen

Het zijn op maat gemaakte producten, gericht op een specifieke individuele behoefte van een cliënt. Met deze inlay’s worden voeten ondersteund, een standsverandering verkregen in de voeten of om spierspanning elders in het lichaam te veranderen waardoor pijnklachten verminderen/weggenomen kunnen worden.

Siliconen orthesen

Deze techniek wordt gebruikt bij teenproblemen. Met zacht maar vormvast siliconen materiaal wordt de tenenstand gecorrigeerd om afwijkende teenstanden of drukplekken te voorkomen.

Siliconen orthese

Vilttechnieken

Met vilttechnieken worden plekken op de voet drukvrij gelegd.

Taping technieken

Van taping technieken maakt de therapeut gebruik om voeten pijnvrij te laten functioneren in afwachting van therapiezolen of als preventie tegen overbelasting.

Sportzolen

Omdat sport een andere belasting van uw voeten geeft worden voor sporten vaak andere therapiezolen vervaardigd.

Maak een afspraak met Podozorg Mill

Wilt u een afspraak maken met onze podoposturaal therapeut / podoloog in Mill? Klik dan op onderstaande knop!

Maak een afspraak

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.